De vele sculpturen die ik in de loop der jaren heb gemaakt, waren een interessante verandering om met andere materialen uit te drukken wat anders in mijn schilderij tot uitdrukking komt. Een boeiende variatie op de schilderkunst, een ander medium.
Meestal vind ik waardeloos hedendaags wegwerpmateriaal en zie het als een uitdaging om iets innerlijks, een gevoel, een perceptie of een statement over te brengen. Hiervoor is niet alles geschikt. Soms laat ik het daar ook achter, bewaar het voor de dag dat er een haalbaar idee in me opkomt. Een situatie kan dit doen. Wat men niet heeft meegemaakt, kan niet worden uitgedrukt. Het is een proces.
Modern verpakkingsmateriaal zoals schuim, karton in functioneel geperste vorm, een stof, gewoon karton dat ik zelf vorm, of steentjes worden een verhaal, een emotie, een statement, een stukje wijsheid.
Alleen het formulier wordt hier niet gegeven, maar volledig vrij gemaakt. De complexiteit in dit medium is anders en kan, net als in een collage, verschillende dingen tegelijkertijd en meerdere keren uitdrukken.