Zijn werken die de herinnering vasthouden, de herinnering van elke dag. Die kan soms banaal lijken, boeiend , extreem, verontrustend of poëtisch , maar ze hoort tot het leven. Wat is kunst anders dan een poging tot gesprek met de kijker door het beeld.

uit 1999 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De weduwe en haar dochters

2007

Bij het condoleren merken we de gelatenheid en waardigheid van de weduwe omringd door haar dochters.  

Mijn lieveling in de nacht

2012

De kunstenares slaapt 's nachts niet, maar ze leest. Naast haar een bedgenoot met open ogen en de kat, aangetrokken door het licht in de kamer. Ze wil er zijn. De kunstenares leest Pessoa. Haar hoofd is te emotioneel voor rust en denkt terug aan haar kinderen over wie ze zich zoveel zorgen maakt. Lezen is een goede hulp om uit te schakelen. Van daaruit het pictogram, de halve hemel, bloedrood. Aan de rechterkant, het zojuist gedimde bedlampje.      

Nachtelijke stoornis

2014

Nachtelijke verwondering. Een man stoort de rust van de slapende door het licht - de deuropening. Alleen de kat slaapt verder. Een vrouw is in haar slaap verergerd.  

Zaterdag

2002

Baddag Zaterdag - Zon door melkglas - rust in bad - wassen van haar - emotie en zonnige halve manen  het denken of voelen.    

Dag van de vrijheid en emotie

2007

De kunstenaar komt uit haar atelier gerend. Twee keer de zwarte opening - trappen af. Haar hoofd volgestouwd met emotie.

Stad

2007

De drukke stad in - uit de trein langs vele mogelijkheden - wandelaars. Een auto als symbool voor meerderen. Een man verdwijnt haastig naar een ander oord.  

Vergeten

2017

Kunstenares wordt vergeten. Zit opgesloten.  

Opgesloten vrouw

2008

Geen emotie. Vrouw zit in kader naakt gevangen = haar gevoel bij het schilderen.

Ik moet eruit

2009

Verlaat het donker hok, wil naar buiten in de natuur - bij bomen. Het gordijn openen naar de zon. Wegvliegen als een witte vogel.  

Wonderlijk schepsel

2012

De kunstenaar is begeesterd. Zij vindt een kever met groen schild. Hij is zo belangrijk bewonderendswaardig, dat hij immens vergroot wordt. Anders niet zichtbaar op het beeld.  

Schoonheid

2009

Zalig niets doen en liggen in het bad - in het water. Louter niksen. Genieten in zaligheid. Zeldzaam moment van afschakelen.    

Gelijkenissen

2007

De kunstenares heeft zwarte gedachten - spreekt. Ziet zichzelf als een muis in de val. Gelijklopend heden.  

Last van het huis

2007

De kunstenares wil eruit, wat anders. Haar hand is al buiten en open. Wolken, bomen vliegen door de lucht.  

Zoon met gestorven vader

2007

Een zoon toont liefdevol zijn dode vader met handoplegging alsof leven en dood één zijn.

Intrigant

2003

Een beeld van iemand, die rustig of onrustig zit, agessieve woorden ervaart en aangevallen wordt. Haar oog ziet alles,  

Last van anderen

2003

Een man rust op het hoofd van de vrouw - veroorzaakt hoofdbrekens. Pijltjes wijzen naar beneden. Haar tijd loopt.  

Sprekend over de gebeurtenissen van de dag

2009

Rechts man en vrouw bespreken de gebeurtenissen van de afgelopen dag. Veel emotie - wolken - geloof - telefoons en gesprekken. Ook een gezamelijke wandeling.          

Geen plezierige ontmoeting

2007

Twee lesbische vrouwen - hun verhouding klopt niet meer. Eentje is narcistisch. De ander probeert het gesprek gaande te houden. Twee toeschouwers merken de onprettige geladenheid bij eentje ervan.  

Het breken van glas

2019

Als je hoog in een kast in de keuken moet reiken, kan er van alles gebeuren. Je moet een waarschuwing roepen dat er iets naar beneden valt en kapot kan gaan.          

Gelukkig voelen

2007

Tocht rond het water met verblindende zon. Natuur en vogel op een tak.  

Getraumatiseerde persoon

2007

Enorme verdriet en empathie bij het sterven van een mens. De weduwe en de aanwezigen bewegen achteraan. De kunstenares voelt hun verdriet.  

Goede herinneringen

2006

De gebeurtenissen van een prettige dag. Zon die schijnt. Wandeling langs het water met boten.Trappen af naar het strand. Gesprekken voeren met mensen.  

Hou afstand 01

2020

Corona ontmoetingen nu houden doodsgevaar in. Bescherm je met een masker.! Wat je in deze moeilijke tijden moet doen, is voorkomen dat jij en je geliefde ziek worden. Ze mogen niet lijden omdat je een fout hebt gemaakt door je masker niet te dragen. Dit geldt voor iedereen. Meer werken  uit de serie "Virtuele Werelden een dagboek" gemaakt in 2020 >>  

Verdwijnend

2011

Wens tot verdwijnen van zwarte beesten.: kwalijke droom, gedachten.
Een man slaapt ongestoord rustig. Over de vrouw springt de kat naar beneden en verdwijnt en maakt wakker.  

Samenwerking

2015

Verbazingwekkend. Dit is wat ik zag op 29 november. Hoe ze elkaar helpen. De kraai en de koe en dat vanuit mijn raam. Meer werken uit de serie "Virtuele Werelden een dagboek" gemaakt in 2015 >>  

Lente

2003

Een vogel verschijnt en fluit. Een wandeling om het meer en strand ( voetstappen) geven dit aanhoren bij de nieuwe mogelijkheden van de lente.  

Wachtende op niets

2020

Rondkijken en niet weten wat ik van mijn omgeving moet verwachten. Je eenzaam voelen in deze moeilijke tijden met bijna niemand om je heen. Waarom gebeurt dit. 5 minuten geleden voelde ik me nog steeds goed. Meer werken  uit de serie "Virtuele Werelden een dagboek" gemaakt in 2020 >> Dit werk is ook op Singulart >> #gabriellacleuren #painter #sculptor #singulart #bravenewoldworlds #virtualworldsadiary #filledemptinessuniqueworlds #objectsaworldofstatues

Leeggelopen - Geen energie meer

2010

Kunstenaar zit in een zwart kader opgesloten. Haar hoofd valt van haar lichaam. Buiten zon en wolken en een kale boom. Haar slorpte energie op, is geladen.  

Het dode vogeltje

2021

De ontzettende beklemming van corona zette zich voort in de huizen. Ik bezocht een vriendin in haar loft, dwaalde door een kille rode gang van ruwe bakstenen, ging naar de 1e verdieping langs een brede betonnen trap, architecturaal zeer apart en zag het zwarte gat van een open deur om de bocht. Verder lezen >> Meer werken uit de serie "Virtuele Werelden een dagboek" gemaakt in 2021 >> Dit werk is ook op Singulart >> #gabriellacleuren #painter #sculptor #singulart #bravenewoldworlds #virtualworldsadiary #filledemptinessuniqueworlds #objectsaworldofstatues  

Gloeilamp keuze

2008

Waarvoor kies je , licht of donker, ook symbolisch.
De twijfel. Wat is het wat ik wil?  

Zeer eenzaam

2007

Gevangen in een zwarte ruimte - zon en vogel die ervoor vliegt. Water - golven - alles beweegt.
Alleen zij zit vast.    

Frauenpower

2003

Een vrouw leest een domme, onwetende man de les. Wat weet hij over kunst - zie portret op ezel. Een omgevallen boom. De vele sterretjes symboliseren knock-out.  

Beter als ik

1999

In het groen vind je veel dieren. Zelfs de kleinste is erg belangrijk voor ons bestaan. Ik vind het leuk om naar ze te kijken en voel me er door in de steek gelaten.