• Politici hoeven geen angst te hebben als ze verbeteringen wensen op het gerecht.

    30 juni 2024

    MEMORANDUM VOOR DE FORMATEUR VAN DE TOEKOMSTIGE FEDERALE REGERING GOEDGEKEURD DOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE OP 19.06.2024

    VOORSTELLING VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE

    1.1 GESCHIEDENIS

    De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) is opgericht in de nasleep van de Witte Mars. Regering en parlement hadden zich rekenschap gegeven van de ernstige vertrouwensbreuk tussen burger, politie en justitiële overheid. De beleidsmakers beperkten zich niet tot de oprichting van een 'Hoge Raad voor de Magistratuur' - een concept met corporatistische bijklank - maar beslisten tot de oprichting van een Hoge Raad voor de Justitie, waarin ook leden van de burgerlijke samenleving zetelen.

    1.2 ONAFHANKELIJKHEID De HRJ is verankerd in de Grondwet, autonoom in zijn werking en in het nemen van initiatieven. De HRJ functioneert in volle onafhankelijkheid van de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht.

     

    1.3 TAKEN

    De Hoge Raad voor de Justitie helpt de Belgische justitie beter te functioneren via zijn drie kerntaken:

    • Selectie en benoeming van magistraten: de HRJ organiseert de examens voor de magistratuur en draagt magistraten voor ter benoeming door de minister van Justitie.

    • Externe controle: de HRJ voert externe controle uit op de werking van de rechterlijke orde, via audits, bijzondere onderzoeken en de behandeling van klachten over die werking.

    • Advies: de HRJ geeft op eigen initiatief of op verzoek van de minister van Justitie of het Parlement adviezen ter verbetering van de werking van justitie, ten behoeve van de burger.

    1.4 SAMENSTELLING De Hoge Raad voor de Justitie telt 44 leden die een mandaat van 4 jaar uitoefenen. Dankzij de linguïstische en socio-professionele pariteit kan de Hoge Raad voor de Justitie terecht een democratisch forum worden genoemd, waar alle meningen over het rechterlijke ambt tot uitdrukking komen.

    In dit memorandum, dat bestemd is voor de (toekomstige) beleidsmakers, formuleert de HRJ 22 aanbevelingen die het vertrouwen van de burger en de werking van Justitie kunnen verbeteren. De HRJ stelt ook hervormingspistes voor zijn eigen werking en opdrachten voor. Sommige van die voorstellen heeft de HRJ reeds geformuleerd in adviezen, verslagen en aanbevelingen. Andere voorstellen zijn nieuw.

    Verder lezen in dit Memorandum >>


    Volgend advies uit dit Memorandum geeft heel duidelijk aan, dat de politici zeker wel verzoeken kunnen richten aan de Hoge Raad voor de Justitie. Opmerkingen zoals we kunnen niets doen omdat het het gerecht betreft, zijn zeker niet juist!!

    De Hoge Raad voor de Justitie treedt op zoals het Comité P voor de politie. HRJ is dus werkzaam als het Comité J(ustitie).

    Advies: de HRJ geeft op eigen initiatief of op verzoek van de minister van Justitie of het Parlement adviezen ter verbetering van de werking van justitie, ten behoeve van de burger.

    Waarom wordt er door de poltici niets gedaan en laten ze het gerecht maar doen??

     

    Lees meer >> | 41 keer bekeken

  • Kunstenares Gabriella Cleuren (82) en echtgenoot Wilhelmus Deutz (81) bieden hun huis in de Van Landeghemstraat in Sint-Niklaas aan als beleggingsobject.

    29 juni 2024

    Artikel in het "Nieuwsblad" van 29/06/2024.

    Geschreven door Yannick Joos.


    Kunstenares Gabriella Cleuren (82) en echtgenoot Wilhelmus Deutz (81) bieden hun huis in de Van Landeghemstraat in Sint-Niklaas aan als beleggingsobject. Het koppel woont bijna vijftig jaar in het huis dat volledig ingepalmd is door Gabriella’s kunstwerken, maar dreigt uit hun woning te worden gezet als ze geen koper vinden voor eind augustus.

    Lees meer >> | 103 keer bekeken

  • 'Als de ongelijkheid blijft groeien, komt er geweld van'

    24 juni 2024

    'Als de ongelijkheid blijft groeien, komt er geweld van'

    Historicus Guido Alfani waarschuwt de rijken om niet buiten de maatschappij te gaan staan

    WILCO DEKKER EN JONATHAN WITTEMAN

    Uit "De Morgen" van 24/06/2024

    De superrijken zijn meer dan

    Lees meer >> | 25 keer bekeken

  • Opmerking over justitie van Georges-Louis Bouchez in De Morgen van 22/06/2024.

    22 juni 2024

    Opmerking over justitie van Georges-Louis Bouchez in De Morgen van 22/06/2024.


    ------
    Als je er morgen voor zorgt dat justitie verder digitaliseert, zal dat dan iemand pijn doen? In Nederland zijn verhoudingswijs drie keer minder rechtbanken. Is dat daar een probleem? Je kan dit oplossen met natuurlijke afvloeiingen. We zitten toch met een pensioeneringsgolf.
    Is er iemand die durft beweren dat we nu waar krijgen voor onze torenhoge belastingen?

    Lees meer >> | 20 keer bekeken

  • 'Het is tijd dat we de privileges van de banken afpakken'

    22 juni 2024

    'Het is tijd dat we de privileges van de banken afpakken'

    Economie. Centen & Cijfers

    Uit De Morgen 22/06/2024

    Jonathan Witteman
    interviewt een expert over
    een actuele economische kwestie • Laat banken afkicken van hun schuldverslavi

    Lees meer >> | 38 keer bekeken

  • 50 jaar waardevolle kunst bedreigd!!

    20 juni 2024

    Kunstenares, meer als 50 jaar dagelijks actief;  met onnoemelijk veel werk, geheugen van een 21-eeuwse generatie: nu bedreigd, onrecht bij de mensheid vasthoudend, noterend  in scene gezet  : Tsjetsjeense oorlogen, mensenrechtverkrachtingen van bijbelse proporties, steeds weer, onophoudelijk, het gaat maar door.

    Lees meer >> | 59 keer bekeken

  • Algemene principes inzake de deontologie van magistraten

    5 juni 2024

    Publicatie van de Hoge Raad voor Justitie : Algemene principes inzake de deontologie van magistraten

    Hopelijk gaat iedere jonge en/of oudere magistraat zich hieraan houden. Dan pas hebben we een rechtstaat in België.

    Nu is dit zeker niet het geval met alle schandalen op Justitie!!


    Website over de corruptie binnen justitie

    Lees meer >> | 62 keer bekeken

  • Menselijkheid

    26 mei 2024

    Niet alleen magistraten, maar ook de gerechtelijke mandatarissen moeten respect hebben voor personen en voor hun waardigheden. Hij moet rekening houden met de menselijke dimensie van zijn handelingen en dient een evenwicht te vinden tussen empathie, medeleven, welwillendheid, nauwgezetheid en strengheid.

    Justitie heeft niet echt een menselijk gezicht wanneer mijn zoon zijn bedrijven systematisch onder voorlopige bewind worden geplaatst om die steevast te ‘begeleiden’ naar een faillissement met onderweg de aanstelling van een ‘manipulus’ aan bewindvoerders XX.30 en XX.32 – curatoren XX.104  – gerechtsmandatarissen XX.84 (steeds dezelfde), waardoor hij tientallen procedures moet voeren om te pogen zijn vennootschappen te redden en hij finaal – door een uitputting van zijn financiële middelen – persoonlijk onder bewind wordt geplaatst teneinde hem handelingsonbekwaam te maken en definitief failliet te verklaren. Hierdoor kan hij geen aansprakelijkheidsvorderingen tegen bovengenoemde functionarissen meer doen! 

    Justitie heeft niet echt een menselijk gezicht wanneer tijdens dit traject – waartegen door zijn omvang, snelheid en kostprijs geen verweer kan worden gevoerd – mijn zoon door de curatoren wordt gedagvaard tot onmiddellijke uithuiszetting (en vorderen om te behandelen op de inleiding !) terwijl hij op de wachtlijst staat voor een sociale woning en dus nergens naartoe kan, moet leven van het OCMW en voor zijn eten naar de voedselbank trekt. Dit alles terwijl hij de zorg heeft over twee minderjarige kinderen waarvan er één (tien jaar) door een auto-immuunziekte lijdt aan suikerziekte, waarvoor hij de medicatie niet kan betalen en in geval van crisis deze moet halen op de spoedafdeling van een ziekenhuis.
    Houdt het bestaan en niet controleren van ongeremd optreden in hoofde van insolventiefunctionarissen met schending van de plicht tot menselijkheid een disfunctie in justitie in?

    Lees meer >> | 0 keer bekeken

  • Heeft u persoonlijke borgstellingen bij KBC grootbank?

    14 mei 2024

    Een zeer grote, doordringede waarschuwing aan iedereen, die een persoonlijke borgstelling voor een familielid, aankoop van een onroerend goed, investering in een onderneming etc. heeft gedaan. Ook als de schulden waarvoor de borgstelling werd aangegaan al terug betaald zijn.

    Zeg alle persoonlijke borgstellingen nu af. Anders komt KBC grootbank ze nog halen, ze hebben immers een ondertekend document, dat u monddood maakt en geen verdediging meer mogelijk maakt.

     

    Dit zelfde is ook deel van ons dossier. Wilt u graag weten hoe dit dossier bij ons aan het lopen is, stuur dan een e-mail naar wil@gabriellacleuren.com.

    KBC grootbank gebruikt alle methoden en trukken om gelijk te krijgen.

    Ze verdelen alle juridische opdrachten die ze hebben onder zoveel mogelijk advocaten, zodat er bijna geen advocaat overblijft, die niet voor KBC grootbank heeft gewerkt en daardoor niet kan pleiten tegen de KBC grootbank. KBC zorgt voor een zeer goede verstandhouding met het gerecht.

    KBC grootbank doet in grote mate mee met de corruptie bij justitie. Een belangrijk persoon bij KBC grootbank, die als een spin in het web zit, is William C., senior adviseur, standplaats Leuven.


    Website over de corruptie binnen justitie 

    Lees meer >> | 36 keer bekeken

  • Hoe goed werkt justitie in België? 

    25 april 2024

    Op 31 October 2022 heeft de Ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Dendermonde Clancy b.v. op basis van een rapport van de voorlopige bewindvoerder op EDPnet N.V.. Dit rapport is door deze bewindvoerder geschreven in samenwerking met de CFO ( Chief Financial Officer) zonder de eigenaar hiervan in kennis te stellen.

    De voorlopige bewindvoerder van EDPnet heeft er ook voor gezorgd dat hij mocht deelnemen als curator in Clancy b.v.. Hij kon daardoor van meerdere walletjes meegenieten en zijn fortuin nog extra vergroten. Dan spreken we nog niet over de belangenvermenging!!

    Clancy bestond toen uit 16 gebouwen, waarvan er 4 bewoond werden.

    Als de waarde van Clancy op 100%  zetten, dan is er op heden reeds voor 36 % aan waarde (onder de geschatte gedwongen verkoopwaarde) verkocht door het curatortrio inclusief de notaris in Lokeren..

    Er blijft dus 64% aan waarde dat nog verkocht kan worden, inclusief de 2 overblijvende gebouwen die bewoond zijn.
    De zogenaamde schuld inclusief aan KBC grootbank bedraagt 50% van de waarde van alle gebouwen en firma’s van Clancy b.v.

    Er blijft dus een groot bedrag over van 50% van de waarde. Waarom is Clancy b.v. eigenlijk bankroet verklaard???

    Het is het teveel werk voor het curatorentrio om de 2 bedrijfsgebouwen op vliegveld Deurne ( geschatte gedwongen verkoopwaarde 2.500.000 euro) en de 3 bedrijfsgebouwen op vliegveld Zwartberg (Limburg) ( geschatte gedwongen verkoopwaarde 2.000.000 euro) en het gebouw op vliegveld Lelystad(Nederland) ( geschatte gedwongen verkoopwaarde 500.000 euro) en de vliegschool in Deurne, de 2 onderhoudsbedrijven in Zwartberg en het bedrijf in Lelystad(Nederland) te verkopen. Deze bedrijven zijn allemaal bankroet verklaard op aangeven van het curatorentrio. Deze bedrijven in Zwartberg hadden minstens tezamen een waarde van 1.500.000 euro. Maar zover bekend wordt door het curatortrio geen acties sinds begin 2023 genomen om dit op te lossen.

    Tot nu toe is er voor ongeveer 4.500.000 euro aan gebouwen in Sint-Niklaas en Beveren verkocht. Alles ver onder de geschatte gedwongen verkoopwaarde.

    De zogenaamde schuld aan KBC grootbank bedraagt ongeveer 5.000.000 euro. KBC grootbank is de aanstichter van onze ellende. Praten en overeenkomen zit niet in de DNA van deze grootbank. Ze hebben wel beslag gelegd op alle goederen.

    Lees meer >> | 25 keer bekeken

  • Meer blogs >>