In 2015 reisde ik met veel plezier regelmatig naar Zeeland, naar de reusachtige hoge dijken langs de Westerschelde. Zo koos ik dag en uur en bespaarde mezelf de 100 km verre reis naar zee. Het voortdurend eb- en vloedwater, in en uit zee, boetseerde elke dag andere landschappen: de waddenwereld, onherkenbaar anders, elk eb- en vloedgetijde vers gecreëerd, nooit herhaald, nooit hetzelfde, altijd een tikje anders nadat het water 6 uur is teruggetrokken.

uit 2015 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Twee vrouwen op de wadden

2024

In dit kunstwerk heb ik de essentie van sereniteit en kameraadschap gekanaliseerd op papier. Met tactiele acrylstreken leg ik twee figuren vast die zijn ondergedompeld in de rust van de natuur en die de grenzeloze vrijheid oproepen die je aan de rand van de horizon vindt. Door de semi-abstracte stijl kabbelen de emoties als het wateroppervlak, wat de kijkers uitnodigt om na te denken over hun eigen vredige momenten die ze met anderen delen. Het is een werk dat energie en kameraadschap in elk huis brengt. https://vimeo.com/707849476

Twee kinderen op de wadden

2015

Hun schrille geluid blaast ritmische jazz  in je oren.

Het boeide mij, de verre waterstrook met donkere achtergrond, de vaargeul voor zeeschepen die hun doorvaart naar Antwerpen moeten zoeken langs groen en rode bakens.

Zo vlakbij reusachtige schepen alsof ze door de velden varen: fascinerend. Daarbij kwam bij mij de lust dat vreemde landschap vast te leggen, unieke natuur, niet voor stereotiepen vatbaar, uitzonderlijk, boeiend altijd wisselend. Voor kinderen na de terugtrekking van het water een speeltuin waar schelpjes en zeediertjes te zoeken zijn en nat zand de voetjes draagt. Een vaargeul, een oneindig vergezicht, krullende graswadden en een rechte vaargeul met af en toe een reusachtig schip, vreemde opaalkleurige luchten en paarsachtig nat zand.  

Zeeuwse variatie wad 01

2015

Bij het maken van dit werk werd ik gedreven door de rauwe charme en vluchtige schoonheid van het natuurlijke landschap. Ik koos acrylverf om de levendige essenties van aarde en water krachtig te definiëren en toch te mengen. Mijn penseelstreken vloeien vrij over het papier, waarbij ik het dynamische samenspel van licht en kleur vastleg en een band smeed met de ongetemde geest van het buitenleven. Dit kunstwerk nodigt de kijker uit om binnen te stappen in een semi-abstracte wereld waar de onvoorspelbaarheid van de natuur wordt gevierd, een levenslust inkapselend die elke ruimte energie kan geven.

Zeeuwse variaties op wad 05

2015

Doordrenkt van mijn passie voor eb en vloed in de natuur, heb ik acrylverf in lagen aangebracht om de dynamische energie van wadden op te roepen. Mijn penseelstreken dansen tussen weergave en abstractie en nodigen uit tot introspectie en een gevoel van harmonie. Dit werk weerspiegelt de veerkracht van de natuur, een levendige polsslag in je ruimte die voortdurende inspiratie biedt.